MERSİN / ERDEMLİ - Barbaros İlkokulu

ENGELLİLER HAFTASI

10-16 mayıs arası Engelliler Haftasıdır.  Bu hafta sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. insanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir.Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil, destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım. Buradan hareketle özel eğitim sınıfı olarak "biz de varız" sloganıyla yola çıkarak sizlere bir program hazırlamak istedik. Öğrencilerimiz ellerinden geldiğince gayret gösterdiler. Ufak hatalarını lütfen görmezden gelin.

Engelliler Haftası Kutlama Programı Okulumuzdan Kareler

18-05-202318-05-202318-05-2023